Program

2023.09.06. 08:40

Összehozza a találkozó a Balassagyarmatról elszármazottakat

Balassagyarmat Barátainak Találkozóját szeptember 23-án, szombaton, 17 órakor szervezik meg a városi könyvtárban.

Lászlók Judit

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármester lesz a rendezvény egyik házigazdája

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A Madách Imre Városi Könyvtár a portálunkhoz eljuttatott közleményében tájékoztatott: a rendezvényen elsőként Csach Gábor, a város polgármestere mond köszöntőt, majd az elmúlt év eseményeiről is beszámol. Ezután Tyekvicska Árpád, a Balassagyarmati Település Értéktár Bizottság elnöke foglalja össze az eddig elért eredményeket, majd Vojtkó István Ipoly-parti igaz mesék című könyvét Ács Zsuzsanna, a kötet szerkesztője, valamint Horváth Zita televíziós szerkesztő ajánlja a közönség figyelmébe. 

A Balassagyarmat Közösségért díjjal elismert Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesületet Renner Péter kommunikációs vezető mutatja be. Emellett az esemény vendége lesz Ulveczki Edina, a Vitalitás Sportegyesület kajak-kenu szakosztályának vezetője és edzője is. A rendezvényen közreműködik a Balassi Band, a Bourbon Folks és Szalai Lovász Emőke műsorvezető. A közleményben kiemelték, a Madách Imre Városi Könyvtár galériájában 16 órától megtekinthető lesz a Madách Imre életét és Az ember tragédiáját feldolgozó vándorkiállítás is. 

A közleményben kitértek arra is, hogy az idén is lehetőség van a város által indított ingyenes busszal utazni az éves találkozóra, amely szeptember 23-án, 14 óra 30 perckor indul Budapestről, Újpest-Városkaputól. A különbusz a program végén indul majd vissza Budapestre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában