Rajzpályázat

2023.09.07. 10:25

Nógrádi gyerekek is rajzolhatnak illusztrációkat a regény új kiadásához

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) rajzpályázatot hirdet Miskolcon nyíló, legújabb látogatóközpontja, a Szeleta Park megnyitása alkalmából.

Nool.hu

A Szeleta Park Látogatóközpontja látványterve

Forrás: Bükki Nemzeti Park

A BNPI portálunkhoz eljuttatott közleményében tájékoztatott: az igazgatóság az esemény apropóján tervezi újra kiadni az először 1937-ben megjelent, Szentiványi Jenő: A kőbaltás ember című ifjúsági regényét. 

E témakörben keresnek borítót és illusztrációkat, amelyek készítési módja szabadon választott, a témája pedig: ősember a Bükkben. A mérete A4, maximum A3-as. A legjobb alkotások a megnyitás után a Szeleta Park Látogatóközpontban lesznek megtekinthetők egy kiállítás keretében.

Mint írták: 6-tól 14 éves korig, illetve 14-től 18 éves korig hirdetnek majd díjazottakat, akik BNPI-s ajándékcsomaggal lesznek gazdagabbak és alkotásaik szerepelhetnek majd a regény új kiadásában. A rajzokat postai úton a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság címére – 3304 Eger, Sánc utca 6. – kell eljuttatni, a borítékon a SZELETA felirattal. A pályázatokat október 2-ig, hétfőig tudják beküldeni a nevezők, a rajzok hátoldalán fel kell tüntetni az alkotó nevét, korát, iskoláját és értesítési címét is. Az eredményekre októberben derül fény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában