Nool.hu podcast

2023.09.27. 10:58

Ne szórakozz a tűzoltókkal! – komoly büntetésre számíthatnak a telefonbetyárok (podcast)

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére az elmúlt héten 57 segélykérés érkezett. Ebből 29-szer tévesen riasztották a tűzoltókat, 4 esetben pedig szándékosan megtévesztő jelzés érkezett. A lánglovagoknak 11 tűzeset és 13 műszaki mentés során kellet beavatkozniuk.

Nool.hu

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunknak kifejtette, hová kellett az elmúlt héten a nógrádi lánglovagoknak vonulni. A közúti balesetek és a tüzek mellett szándékosan megtévesztő jelzések is érkeztek a műveletirányító ügyeletre. 

Utóbbival kapcsolatban a szóvivő kiemelte: ilyenkor a komoly összegű vonulási költséggel rendelkező tűzoltógépjárművek nemcsak fölöslegesen vonulnak, de a telefonbetyárkodás elvonhatja a hivatásos egységet egy olyan esetleges eseménytől is, amely valóban gyors és azonnali tűzoltói beavatkozást igényelne, és talán a túlélést jelentené valakinek. Hozzátette: egy szándékosan megtévesztő bejelentés miatti fölösleges vonulás viszont nem másodperceket, hanem akár fél óra plusz időt is jelenthet. A szándékosan megtévesztő jelzések szabálysértésnek minősülnek, és jelentős fizetési kötelezettséget vagy akár szabálysértési büntetésként elzárást vonhatnak maguk után.

Hallgassátok meg az egész beszélgetést:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában