Nool.hu podcast

2023.09.11. 11:20

Miniszteri elismeréssel kezdte a tanévet a salgótarjáni iskolaigazgató (podcast)

Barta Rita, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) Kereskedelmi-, Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola igazgatója több évtizedes szakmai munkájának elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át a közelmúltban. Vele beszélgettünk.

Nool.hu

Barta Rita, az NMSzC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola igazgatója

Forrás: Nool archívum

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a több évtizedes szakmai munkájának elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Barta Rita, az NMSzC Kereskedelmi-, Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola igazgatója. A salgótarjáni szakképzésben fontos szerepet tölt be a „Keri”, ahol nem csupán kiváló szakácsokat, cukrászokat és jó kereskedőket képeznek, de szakmához segítik azokat a hátrányos helyzetű fiatalokat is, akiknek az élet vagy kevés esélyt oszt, vagy képtelenek meglátni annak lehetőségét.

A Nool.hu és a Hír FM közös műsorában az iskola díjazott igazgatójával, Barta Ritával beszélgetett a szerkesztő-riporter, Tarnóczi László. A podcast nem csupán egy pedagógusportrét rajzol, de betekintést nyújt iskolájuk, a tanítás és a szakképzés világába is. Abba, hogy miként is zajlik ma a tanítás-oktatás, hogy mivel lehet tanulásra vagy munkára késztetni fiatalokat, s mi az, ami tanári pályára állít és ott meg is tart ma sokakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában