Nemzetközi tárlat

2023.09.15. 19:28

Megnyílt a különleges vasútmodelleket bemutató kiállítás Gyarmaton – hétvégén is látogatható lesz (fotók)

A Balassagyarmati Vasútmodellező Klub immár tizenharmadik alkalommal tartja meg a nemzetközi vasútmodell-kiállítást ezen a hétvégén a helyi Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. A tárlatot péntek reggel nyitották meg az érdeklődők előtt, amit hétvégén is megtekinthetnek majd. Az eseményre az egész országból érkeztek kiállítók.

Lászlók Judit

A tárlatot péntek reggel nyitották meg az érdeklődők előtt

Forrás: Nool

Fotó: Lászlók Judit

Cserni Mihály, a Balassagyarmati Vasútmodellező Klub vezetője portálunknak elmondta: idén tizenharmadik tartják meg a nemzetközi vasútmodell-kiállítást a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban, méghozzá tizenhárom kiállítóval. A résztvevők az egész országból, egyebek mellett Budapestről, Érdről, Hatvanból, Szegedről, illetve Esztergomból is érkeztek. 

– Vannak visszatérő kiállítóink, akikkel nagyon régóta tartjuk a kapcsolatot, de akadnak újak is. Ráadásul vannak köztük gyerekek is – ismertette Cserni Mihály. Hozzátette: az idei év egyik különlegessége, hogy a Lego-részleg jelentős mértékben bővült, illetve az emeleti nagyteremben szintén láthatóak új részek a „nagy kígyóban”, ami ezúttal 55 méter hosszú lett. Emellett az esztergomiak is egy új terepasztallal érkeztek. 

Cserni Mihály kifejtette továbbá: az idei kiállítás is betölti a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ mindkét szintjét. A kicsiknek pedig ezúttal is kedveskednek játszószőnyeggel, amelyen a népszerű fa vonat is megtalálható, illetve egy-egy terepasztalt is kipróbálhatnak. A klub vezetője végül kitért arra is, hogy a tombola fődíja idén egy H0 méretarányú terepasztal lesz, amely építésének utolsó lépései a kiállításon történnek majd, amelybe a látogatók is bekapcsolódhatnak. 

A szervezők bíznak benne, hogy jövőre is sikerül majd megrendezniük a népszerű kiállítást. A tárlat szombaton és vasárnap is 10 és 18 óra között várja a látogatókat a művelődési központban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában