Felújítás

2023.09.14. 11:39

Már nem kell sokat várni: hamarosan átadják a Hollókő közelében megújult útszakaszt

Hollókő közelében, festői tájakon fut a Szécsény és a Pásztó közötti útszakasz, amelynek Nagylóc és Felsőtold közötti szakasza újult meg és hamarosan hivatalosan is átadják azt a forgalomnak.

Lukács Zsófia

Mint arról korábban beszámoltunk: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 3,1 kilométeren újul meg a 2122-es jelű út szakasza.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közbeszerzése szerint teljes szélességében újította meg a HE-DO csoport. 

Tímár Gellért főépítésvezető a Magyar Építőknek azt nyilatkozta, hogy az út pályaszerkezete több helyen is elöregedett, ami miatt a felületen kátyúk és süllyedések keletkeztek. A felújítás elsősorban azokon a helyeken zajlott, ahol az úthibák már kényelmetlenné tették az utazást.

Mint megtudtuk: a projekt négy fő részből állt. Az útépítés elemeként megtörtént a lokális pályaszerkezet cseréje: a szakaszosan kiemelt szegélyek, burkolt padkák és LEFIX padkák építése és két réteg aszfalt terítése a teljes felületre. A vízépítés során a szakemberek elvégezték az átereszek és a burkolt árkok építését, továbbá a földárok tisztítását is. A projekt részeként az érintett szakaszon lévő híd is megújult, a befejező munkafázisban pedig a szalagkorlát építése, a nemesített padka terítés, a tartós burkolati jelek festése és az új jelzőtáblák kihelyezése történt meg. A négy hónapig tartó munkálatokat követően mára már jó minőségű úton közlekedhetnek a környező települések lakói – részletezte a Magyar Építők

Értesüléseink szerint az útszakaszt a jövőhét folyamán hivatalosan is átadják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában