Zarándoklat

2023.09.13. 11:57

Közös programokat, zarándokutakat is szervez a cserhátszentiváni egyesület

A cserhátszentiváni Szent Kristóf Zarándok Hagyományőrző Ifjúsági és Képzési Egyesület Bokros Levente atya elnökletével alakult Cserhátszentivánon. A szervezetet azzal a céllal hívták életre, hogy változatos, tartalmas programokat biztosítsanak a helyi és a településre érkező családoknak.

Gulyás Edina

– Egy elmagányosodó világban akarunk támaszt nyújtani. Segíteni szeretnénk a különböző településen élő embereket abban, hogy egy irányba haladhassanak, éppen ezért választottuk Szent Kristófot az utasok, úton lévők védőszentjét névadónknak – fogalmazott Garbaisz Krisztina, az egyesület tagja. – A megalakulásunk óta eltelt szűk két évben már számos közös programon részt vettünk: őszi és tavaszi lelki napokat tartottunk, továbbá idén autóbuszos zarándoklatot is szerveztünk a bodajki kegyhelyre, illetve Székesfehérvárra. A következő, rendkívül népszerű zarándokprogramunk ez év októberében lesz, amikor is Rómába utazunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában