Polgárőrség

2023.09.28. 13:32

Horpácsi önkéntesekkel bővült a borsosberényi polgárőrök csapata

A Borsosberényi Polgárőr Egyesület már egy éve Borsosberény mellett Horpács illetékességi területén is lát el tevékenységet. Az együttműködési megállapodásnak köszönhetően tizenkét horpácsi lakos csatlakozott az egyesülethez, a létszám pedig ezzel hatvanegy főre bővült.

Lászlók Judit

A borsosberényi polgárőrök minden támogatásra számíthatnak

Forrás: Nool Archív

Horváth András, az egyesület elnöke portálunknak elmondta, hogy a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal és a horpácsi önkormányzattal azért kötöttek együttműködési megállapodást, mert régi tervük volt, hogy alapítanak Horpácson is egy polgárőr egyesületet. Azonban végül adminisztrációs okokból úgy határoztak, hogy sokkal egyszerűbb, ha inkább a horpácsiak csatlakoznak hozzájuk.

A Borsosberényi Polgárőr Egyesület tevékenysége tulajdonképpen ugyanúgy zajlik, csak annyi különbséggel, hogy az már kiterjed Horpácsra is. Továbbá a borsosberényi polgárőrök is látnak el feladatokat Horpácson és fordítva is. Az együttműködéshez pedig a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség is hozzájárult, ugyanis egy autót is biztosított használatra a horpácsiaknak

 – fogalmazott Horváth András. 

Kitért arra is, mivel a Börzsöny és térsége migrációs főútvonallá változott, így a rendszeres járőrszolgálatok során kiemelt figyelmet fordítanak az illegális bevándorlásra. Mint mondta, folyamatosan együttműködnek a Rétsági Rendőrkapitánysággal, az Országos Polgárőr Szövetséggel, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetséggel és a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal. 

– Az állandó feladataink mellett továbbra is fontosnak tartjuk mindkét településen a közbiztonság javítását. Ezért szeretnénk még új tagokat toborozni. Ezenkívül a közelmúltban a Magyar Falu Programban nyújtottunk be pályázatot egy mikrotérségi polgárőr találkozóra. Továbbá szeretnénk majd a későbbiekben egy határon túli együttműködést kialakítani, ehhez keresünk majd partnereket – mondta Horváth András. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában