Nool.hu podcast

2023.09.26. 17:26

Hallgassatok bele! – telefonos csalók hívását rögzítették Balassagyarmaton (podcast)

Egy olvasónk adatai is veszélybe kerültek, amikor ismeretlen elkövetők különböző hazai bankok nevével próbáltak személyes információkhoz és pénzhez jutni telefonon keresztül. A gyanús hívást rögzítették, így sokak számára lehet tanulságos.

Lukács Zsófia

Ismeretlen elkövetők különböző hazai bankok nevével próbálnak pénzhez jutni

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Többször beszámoltunk már arról, hogy csalók téves utalásokra, nagy összegű fizetésekre, különböző valótlan visszaélésekre hivatkozva próbálják meg félrevezetni a gyanútlan áldozatokat, hogy hozzáférjenek a banki adataikhoz. Balassagyarmati olvasónkat is megpróbálták átverni, de ő azonnal észrevette, hogy nem egy valódi banki hívásról van szó, mivel az említett pénzintézetnél nem vezet számlát. 

Ekkor munkatársával rögzíteni kezdte a beszélgetést és ennek tudatában válaszolt a csalók kérdéseire, akik miután megtudták, hogy alacsony az elérhető egyenleg összege, egy másik banknál vezetett számlára is próbáltak rákérdezni.

A rögzített hívásban még egy telefonos átkapcsolást is megpróbáltak eszközölni, ami közel sem hasonlított egy valódi kapcsolásra. Nem egy bevett szokás, hogy bankok között átkapcsolják az ügyfelet. Mivel a csalók a hívott fél nevét már nem tudták megmondani, így bontották a vonalat. Tanulságos lehet a beszélgetés sokak számára, hogy mivel zökkentsük ki a csalókat a szerepükből.

Íme a beszélgetés:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában