Nool.hu podcast

2023.09.24. 06:50

Fél évszázad sport- és népzenei emlékeit őrzi a salgótarjáni pedagógus (podcast)

Andrássy Ferenc a sport és a zene területén is letette már az elmúlt sok-sok évben a névjegyét. Múltról és jelenről beszélgettünk vele.

Nool.hu

Andrássy Ferenccel, közismertebb nevén Drasival beszélgettünk

Forrás: Nool

Fotó: Andó Ákos

Az egykori Csehszlovákiában lett igazolt jégkorongozó, Heves megyében kapott Príma Díjat Andrássy Ferenc, vagy ahogy a legtöbben szólítják: Drasi. Az idei tanévet már nyugdíjas pedagógusként kezdte a salgótarjáni Váci Gyula Alapfokú Művészeti Iskola népzene szakos tanára, de természetesen nem szakadt el kedvenc hangszerei, a tekerő és a cimbalom oktatásától, mint ahogy a színpadtól sem. 

Az előző tanév végén a salgótarjáni tankerület pedagógusnap alkalmából Szolgálati Emlékéremmel tüntette ki, de legalább ugyanennyire büszke azokra az alkalmakra, amikor volt növendékei megemlítik a nevét. A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában az elmúlt fél évszázad sport- és népzenei emlékeiről, valamint a keleti filozófiákról, és hobbijáról, a féldrágaköves karkötők készítéséről beszélgetett a szerkesztő-műsorvezetővel, Andó Ákossal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában