Feltöltődés

2023.09.12. 08:50

Élményekkel a szívükben kezdték meg az új tanévet a ságújfalui és a szalmatercsi gyerekek

A tartalmas és a színes nyári programoknak köszönhetően feltöltődve és élményekkel a szívükben kezdhették meg a tanévet a szalmatercsi és a ságújfalui gyerekek.

Gulyás Edina

Dr. Beer Miklós (középen), az alapítvány elnöke szentmisét mutatott be

Forrás: Beküldött fotó

– Élményekben gazdag nyarat zárt a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány, amely adományozóinak köszönhetően táborokat, kirándulásokat szervezett az elmúlt hetekben a ságújfalui és a szalmatercsi gyerekek számára, miközben a jelenlétpontokon is folyamatosak voltak a nyári foglalkozások – adta hírül honlapján a szervezet, amely a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó települések programját koordinálja a két nógrádi községben. 

Mint arról beszámoltak: közel negyvenen vettek részt az általuk szervezett napközis táborban, amelynek során ellátogattak Hollókőre, játékokkal, sok mozgással színesítették a programot, a hetet pedig szentmise zárta, amelyet dr. Beer Miklós, az alapítvány elnöke mutatott be. 

Kirándulásokban, játékos foglalkozásokban is bővelkedett a nyár a kicsiknek és a nagyobbaknak egyaránt. Az angol foglalkozásokon pedig Tanzániából érkezett önkéntes is segített abban, hogy a gyerekek játszva tanulhassanak idegen nyelvet. A kukta klubban a szünidő alatt is újabb ételek elkészítését sajátíthatták el a fiatalok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában