Szakmai gyakorlat

2023.09.27. 09:58

Élménybeszámolót tartanak külföldi útjaikról a salgótarjáni diákok

A külföldi szakmai gyakorlaton szerzett élményeikről és tapasztalataikról számolnak be a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (NVSzC) két intézményének diákjai ma 16 órától a Stromfeldben. Az eseményen emellett a programnak helyt adó salgótarjáni technikum oktatói is tájékoztatót tartanak tanulmányútjaikkal kapcsolatban.

Veres Edina

Élményekkel és emlékekkel telik meg a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (NVSzC) Stromfeld Aurél Technikumának tágas aulája. A helyiségben az intézmény tanulói mellett az NVSzC Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai vetített képes beszámolók segítségével mutatják be a megjelenteknek, hogy milyen szakmai tapasztalatokkal vértezték fel magukat a nyári szünetben külföldön.

Győri Andrea, a szakképzési centrum Erasmus-referense kifejtette: a borbélyos fiatalok közül többen Spanyolországban teljesítették szakmai gyakorlatukat, míg a stromfeldeseknek Lengyelországban, Cipruson és Szlovéniában nyílt lehetőségük szakmai tudásuk bővítésére. A tanulók képes beszámolóit követően azok a stromfeldes oktatók is előadásokat tartanak, akik az Európai Unió mobilitási programjához csatlakoztak a közelmúltban. A munkatársi mobilitás segítségével az érintettek Finnországban, Észtországban, Görögországban, Szlovéniában, illetve az észak-olaszországi Toszkánában tanulmányozhatták a külföldi szakképzési rendszereket és azok megvalósítását az ottani szakképző iskolákban.

A program zárásaként a beszámolók után a diákok és az oktatók átvehetik a külföldi tapasztalatszerzésről kiállított oklevelet, azaz az Europass bizonyítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában