Köszönetnyilvánítás

2023.09.05. 11:30

Elismerő oklevéllel köszönték meg a gyarmati pék zsákadományát

Csalár István gyarmati pék a napokban elismerő oklevelet vehetett át a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesülettől. A nyári árvízkárok idején óriási segítséget jelentett, hogy több száz liszteszsákot adott a civil segítőknek.

Lászlók Judit

Az elismerő oklevél

Forrás: Facebook / Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület

Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület a közösségi oldalán számolt be arról, hogy június 9-én felhőszakadás miatt, árvízveszélyre figyelmeztette a szervezetet a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete. Mivel nagy területet érintett az árvízveszély, sürgősen szerezniük kellett homok zsákolására alkalmas zsákokat. 

– Telefonon sikerült elérni a balassagyarmati Hegedűs Pékség vezetőjét, Csalár Istvánt. A kérdésre, hogy üres liszteszsákot tudnának-e biztosítani a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület számára, azonnal pozitív válasz érkezett – olvasható a bejegyzésben. Hozzáfűzték, a körülbelül ötszáz-hatszáz darab zsákot húsz perc múlva már pakolhatták is az autóba. Azonban, éppen csak átrakták a zsákokat a tűzoltóautóba, már jött is az első riasztás, miszerint Magyargécben árvízhelyzet alakult ki, később pedig Nógrádmegyerbe és végül Endrefalvára irányították az egyesület tagjait. Így a felajánlott zsákokat, az említett három településen használták fel. 

Az egyesület és a településvezetők hálájuk jeléül most egy elismerő oklevélben mondtak köszönetet Csalár Istvánnak, amelyet hétfőn Csesznák Máté, a szervezet elnöke adott át személyesen. – A polgármesterek nagyon örültek a köszönet nyilvánítási lehetőségnek, valamint egyesületünk is köszönetét fejezi ki a példamutató és önzetlen gyors segítségért – közölte a szervezet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában