Nool.hu podcast

2023.09.15. 14:22

Életmentő röptetések, elherdált természeti értékek Salgótarjánban (podcast)

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság salgótarjáni látogatóhelyén, a Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpontban jártunk, amelynek területén egy madármentő állomás is működik, ahol sérült, védett égivándoroknak biztosítanak átmeneti, esetenként örök életre szóló otthont.

Nool.hu

Minden bajba jutott madárról gondoskodnak a Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpontban

Forrás: Nool archívum

A jeles természettudós, David Attenborough szerint a katasztrófa akkor következik be, amikor a Föld a fejünkre olvassa mohóságunkat. A Hír FM és a Nool.hu közös podcastjában a szerkesztő-riporter, Tarnóczi László ez alkalommal Salgótarján természetvédelmi bázisára kalauzolja el a hallgatókat, ahol nem csupán a sérült madarakról, de a természet és az életünk sérülékenységéről is sokat tanulhatunk.

Fecskeetetésre érkeztünk, röptetésre készültünk, miközben betekintést nyertünk a környezetünk vadvilágának az életébe, de hallunk majd arról is, hogy a közelünkben dúló háború hogyan változtatja meg nem csupán az emberek, de az összes élőlény jelenét, jövőjét. Tartsanak velünk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában