Pályázat

2023.09.29. 10:52

Egymillió forintból készítenek imázsfilmet a 800 éves Érsekvadkert értékeiről

Az Érsekvadkert Jövőjéért Alapítvány az idei Hungarikum pályázaton több mint egymillió forint támogatást nyert el az „Érsekvadkerti Értékek 800 éve” című hagyományőrző program megvalósítására. A projekt keretében egy imázsfilmet készítenek majd a 800 éves Érsekvadkert értékeiről.

Lászlók Judit

Az Érsekvadkert Jövőjéért Alapítványt 1996-ban hozta létre öt helyi vállalkozó azzal a céllal, hogy segítse a fiatalokat támogató programokat, egyebek mellett az ifjúság, a sport és a kultúra területén. A közel 30 év során számos rendezvényt, eszközbeszerzést és projektet valósított meg az alapítvány, illetve segíti a mai napig az Érsekvadkerti Teleház működését. Emellett több sikeres pályázatot is magáénak tudhat. Legutóbb éppen az idei Hungarikum pályázaton sikerült elnyerniük kicsivel több, mint egymillió forint támogatást az „Érsekvadkerti Értékek 800 éve” elnevezésű hagyományőrző program megvalósítására.

Csabák István, az alapítvány programkoordinátora portálunknak elmondta, a projekt keretében egy imázsfilmet készítenek majd a 800 éves Érsekvadkert értékeiről.

– 2012-ben már készült egy tízperces imázsfilm a településről, ami azóta már elavult, hiszen rengeteg minden történt az elmúlt 11 évben Érsekvadkerten – mondta Csabák István, hozzátéve: – A településünk ebben az évben ünnepli fennállásnak 800. évfordulóját, így ehhez kapcsolódva szerettünk volna egy olyan 20-30 perces imázsfilmet készíteni, amely tartalmazza és bemutatja a helyi értékeket, köztük a Nógrádikumokat, a Vadkerti Nagygöncöt és az érsekvadkerti népviseletet, továbbá a Kálvária kápolnát a hozzátartozó stációkkal és a Búcsúzókápolnával, különböző épületeket, hagyományőrző csoportokat, önkormányzati intézményeket, valamint a Helytörténeti Emlékházat. Az imázsfilm várhatóan jövő májusban készülhet el.

A programkoordinátor végül kitért arra is, hogy a jövőben szeretnének egy kiadványt is készíteni. Ennek egyik oka, hogy a 2012-ben létrehozott kiadvány már szintén elavult, a másik pedig, hogy két évvel ezelőtt teljes mértékben elfogyott a könyv. Mint mondta, ehhez, viszont szintén szükség lenne pályázati forrásra, így a jövőben keresik majd a lehetőségeket ennek a projektnek a megvalósítására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában