Vonalbezárás

2023.09.28. 15:28

Dócs Dávid: szükség van a vasútra

Napirend utáni felszólalásában emelt szót a térségünket is érintő vasúti vonalbezárások ellen Dócs Dávid, a Mi Hazánk nyugat-nógrádi politikusa a minap. A listás országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta: a vasútra szükség van.

Nool.hu

Mint arról beszámoltunk, július 31-én délelőtt kigördült a balassagyarmati vasútállomás kettes vágányáról az ipolytarnóci vasútvonalon utolsó szerelvénye. A MÁV ugyanis augusztustól több vonalon felfüggesztette a személyszállítást, és ezek közé tartozott az említett szakasz is. Dócs Dávid nyugat-nógrádi országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk politikusa ezzel kapcsolatban szólalt fel a minap a Parlamentben.

– A vasút leépítése az mindig az adott régió pusztulását vonja maga után, míg a vasút fejlesztése az adott régió az országos vérkeringésbe való bekapcsolódását és fejlődését fogja maga után vonni. Éppen ezért tartottunk demonstrációt szűkebb pátriámban, Nógrád vármegyében, ugyanis itt, Balassagyarmat és Ipolytarnóc között bezártak egy mellékvonalat. Követeljük, hogy nyissák vissza ezt a vonalszakaszt, továbbá, hogy az Ipoly-völgyi vasút végre valamilyen értelmet nyerjen, hiszen nem nehéz úgy veszteséget termelni, ha a semmiből vezet sehová ez a vonalszakasz. Ezért azt gondoljuk, hogy amit száz éve feldaraboltak azt ideje lenne visszaállítani – mondta a politikus, aki Facebook-oldalán a teljes felszólalást megosztotta videó formájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában