Kulturális Örökség Napjai

2023.09.17. 21:29

Bepillantást kaptak a látogatók a tari Buddha Park kulturális értékeibe (fotók)

A tari Buddha Park épületeibe és kiállításaiba is betekintést nyerhettek az érdeklődők a hétvégén, ugyanis a létesítmény is csatlakozott a 36 éves múltra visszatekintő Kulturális Örökség Napjai eseménysorozathoz.

Nool.hu

A sztupa a buddhizmus fontos szimbóluma

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Az előző évekhez hasonlóan a Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark idén is csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai országos eseménysorozatához, így szeptember 16-án és 17-én a látogatók díjtalanul járhatták végig a parkot és részt vehettek a vezetett sétákon is. 

Az érdeklődők megtekinthették a XIV. Dalai Láma által felszentelt Béke sztúpát, amelyet a béke, a boldogság és a jólét megteremtésére, megszilárdítására építtetett a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség, Kőrösi Csoma Sándor halálának 150. évfordulója alkalmából. 

A Kulturális Örökség Napjai eseménysorozat keretében a Kőrösi Csoma Sándor életútját bemutató állandó kiállítást is megnézhették a látogatók, de a Szabadító Buddha Anya Templomot, a Szkíta templomot, a Milarepa barlangot és a többi kiállító pavilont is megtekinthették. Az érdeklődők óránként induló csoportos tárlatvezetésen kaptak betekintést a terület látnivalóiba, de az épületek egyénileg is látogathatók voltak az ünnepi hétvégén. A két nap alatt sokan megfordultak a területen, közülük többen csatlakoztak a vezetett sétához, aminek során számos érdekességet hallhattak a buddhizmusról, a pavilonokról és a kiállított tárgyakról is.

Ipolytarnócon is színes program várta az érdeklődőket: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában