Nool.hu videó

2023.09.01. 13:58

Becsengettek! – Mutatjuk a nógrádi rendőrök tanácsait az útnak induló családokhoz (videó)

Pénteken reggel 8 órakor ismét megszólalt az iskolacsengő, elkezdődött a 2023/2024-es tanév. Ezen időszakban a diákokkal együtt a csúcsforgalom is megjelenik a közlekedésben, ezért a gyerekeket fontos tanácsokkal látta el a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság.

Gubányi Patrik

Pénteken reggel a Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskolájában is megkezdődött a tanév

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Ismét beköszöntött a szeptember és elkezdődött a tanítás az iskolákban. A nyári időszakot követően szeptember 1-jétől ismét megnövekedett gépjármű- és gyalogosforgalomra számíthatnak a közlekedők az oktatási intézmények környékén.

A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság pénteken reggel a Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskolája előtt várta a diákokat, akiknek szórólap formájában a biztonságos közlekedésre hívták fel a figyelmüket. 

Bárnai Kinga rendőr őrnagy a közlekedőknek azt javasolta: – A forgalmi torlódások elkerülése érdekében célszerű a megszokottól 5-10 perccel korábban elindulni otthonról. Amennyiben gépjárművel viszik gyermeküket az iskolába, minden alkalommal használjanak a gyermekük életkorának és magasságának megfelelő gyermekbiztonsági rendszert. 

Kitért arra is, hogy a szülők figyeljenek az iskolák előtti megállási és parkolási szabályokra. Lehetőleg úgy álljanak meg, hogy a gyerekek a járda felőli oldalon tudjanak kiszállni a gépkocsiból. 

Kiemelte: amennyiben a gyermek gyalog, vagy tömegközlekedéssel megy az iskolába, eleinte kísérjék el és gyakorolják be az útvonalat, ismételjék át az alapvető közlekedési szabályokat!

Bárnai Kinga hozzátette: válasszanak olyan iskolatáskát, tornazsákot, egyéb kiegészítőket gyermekük számára, amelynek viselésével jól láthatóvá teszik őt a közlekedés más résztvevői számára.

A Nógrád vármegyei rendőrök a polgárőrséggel együttműködve idén szeptemberben is fokozottan ügyelnek a gyermekek biztonságára és segítik a közlekedést a tanítási idő kezdetén és végén az oktatási intézmények környékén – mondta az őrnagy, rámutatva: Nógrád vármegyében a 2023/2024-es tanévben is folytatódik az iskola rendőre program, amelynek célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, a gyermekek biztonságát veszélyeztető tényezők feltárása, megszüntetése. Az elmúlt évekhez hasonlóan az iskolarendőr rendszeres kapcsolatot tart a tanintézmény vezetőségével és a diákokkal, valamint meghívás esetén jelen lesz a jelentősebb iskolai rendezvényeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában