Nool.hu podcast

2023.09.01. 06:50

Irány suliba! Soroljuk a nógrádi rendőrök tanácsait a balesetmentes tanévkezdéshez! (podcast)

Reggel 8 órakor ismét megszólalnak a csengők az iskolákban, s kezdetét veszi a 2023/2024-es tanév, ami egészen jövő év június 21-ig tart majd. A kezdeti napokban a diákokkal együtt a csúcsforgalom is megjelenik a közlekedésben, így fontos az óvatosság!

Angyal Eszter

A rendőrök szeptemberben fokozottan jelen lesznek az iskolák környékén

Forrás: NMRFK

A szeptemberi iskolakezdés napjai mindig nehézkesen indulnak, kevés fiatal várja, hogy a felhőtlen nyári szünet napjait felváltsák a tanulással töltött hétköznapok. Nekik talán ilyenkor még nehéz elhinni, de bizony eljön majd az az időszak is az életükben, amikor visszasírják ezeket az időket... 

A tanévkezdés a közlekedés szempontjából is fennakadásokkal jár, ilyenkor újra megtelnek az utak és járdák a suliba siető, majd az onnan hazafelé tartó diákokkal, valamint velük együtt sok esetben a szüleikkel is. Sok családban bevált szokás ugyanis, hogy autóval viszik iskolába és óvodába gyermekeiket, de bizony vannak olyanok is, akik a tömegközlekedést használva jutnak el a tanintézményekbe. A csúcsforgalom reggel és a délutáni órákban is megjelenik, ami a közlekedés minden résztvevőjére nézve komoly figyelmet és persze türelmet igényel, az oktatási intézmények közvetlen közelében pedig fokozottan érvényes mindez.

Tamás-Kovács Andrea az iskolakezdés szempontjából legfontosabb balesetmegelőzési tanácsokról beszélt
Tamás-Kovács Andrea az iskolakezdés szempontjából legfontosabb balesetmegelőzési tanácsokról beszélt
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Szülőknek és diákoknak egyaránt nagyon fontos tehát néhány alapszabállyal tisztában lenni, s néhány jótanácsot megfogadni a balesetmentes iskolakezdés érdekében. A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában Tamás-Kovács Andrea rendőr őrnagy, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense segített abban, hogy mik is ezek közül a legfontosabbak, tanácsait pedig mindenkinek érdemes megfogadni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában