Közbiztonság

2023.08.29. 09:58

Újjáalakult a polgárőrség Galgagután, gépkocsit is kaptak működésükhöz

Ünnepélyes keretek között kapta meg új gépjárművét a galgagutai polgárőr egyesület.

Hegedűs Henrik

Balról jobbra: Agócs Gábor, Lakatos Rajmund és Vass Miklós a gépkocsi átadásán

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hegedűs Henrik

Az autó iratait és indítókulcsát hétfőn késő délután Balassagyarmaton nyújtotta át Vass Miklós, a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke Lakatos Rajmundnak, a dél-nógrádi község polgárőr egyesülete vezetőjének, illetve Agócs Gábornak, a település polgármesterének. 

Az átadással kapcsolatban Vass Miklós hangsúlyozta: nagyon fontosnak tartják, hogy a bűnmegelőzésben és a közrendvédelemben helyi szinten szolgálatot teljesítő önkéntesek minél jobb körülmények között tevékenykedjenek, ebbe beletartozik a gépi állomány is, amelyet folyamatosan frissítenek. Az elmúlt években több faluban jutottak a civil szervezetek járműhöz, aminek köszönhetően nem csak a községek utcáin, hanem a külterületeken is könnyebben és gyorsabban láthatják el a feladatokat. Agócs Gábor hozzátette, Galgagután a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében a közelmúltban alakult újjá a polgárőr egyesület, és már közel húsz tagot számlálnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában