Tanévkezdés

2023.08.31. 17:29

Óvodástól az egyetemistáig ad támogatást Herencsény és Cserhátsurány önkormányzata is

Herencsény és Cserhátsurány község önkormányzatainak rendelete alapján óvodáztatási és iskoláztatási egyszeri támogatást nyújtanak az ott élő családoknak.

Lukács Zsófia

A településeken állandó, vagy tartózkodási hellyel rendelkező, életvitelszerűen itt élő családok részéről óvodáztatási és iskoláztatási rendkívüli települési támogatás igényelhető 2023.szeptember 01.- október 31. benyújtási határidővel- tájékoztatnak az önkormányzatok.

Az óvodai támogatás összege 30.000 forint gyermekenként. Azonban az iskoláztatási rendkívüli települési támogatás jogosultságai feltételhez kötöttek, miszerint 23 évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató gyermek és 25 évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató gyermek esetén igényelhető. A támogatás összege: 40.000 forint/gyermek.
A kérelem nyomtatványok átvehetők a települések polgármesteri hivatalaiban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában