Nagy Ipoly-takarítás

2023.08.16. 11:29

Önkéntesek százai dolgoztak az Ipoly takarításán, 85 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze

A napokban lezajlott a harmadik Nagy Ipoly-takarítás, amelynek során mintegy 175 kilométeres szakaszon háromszáz önkéntes nyolcvanöt köbméter hulladéktól tisztította meg a folyót és annak magyar és szlovák partját.

Lászlók Judit

Bőven akadt tennivaló, a 300 önkéntes alapos munkát végzett

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A környezetvédelmi akció sikerességét mutatja, hogy évről-évre egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez és folyamatosan csökken az összegyűjtött hulladék mennyisége. 

Ahogy arról portálunkon beszámoltunk a Duna-Ipoly Sportegyesület és a Pro Civitate Dei Egyesület szervezésében immár harmadik alkalommal rendezték meg a múlt héten a „Nagy” Ipoly-takarítást, Hídvégi Vincének, a Duna-Ipoly Sportegyesület alelnökének az ötlete alapján és az egyesület alapelveihez igazodva. Ennek során a folyót és annak partját mintegy 175 kilométer hosszan tisztítják meg a hulladéktól. A munkát a folyón mintegy kilencven kenuból, míg a parton gyalogosan önkéntesek segítségével valósították meg.

Frankó Viktória, balassagyarmati önkormányzat képviselő és egyben a kezdeményezés térségi koordinátora portálunknak elmondta, hogy a Nagy Ipoly-takarításban háromszáz regisztrált önkéntes vett részt, illetve a balassagyarmati partszakaszon Dejtártól egészen Őrhalomig ötvenen szedték a hulladékot a múlt szombaton. 

Őrhalom és Dejtár között dolgozott a képen látható csapat. Az Ipoly magyar és szlovák partján összesen 175 kilométeres szakaszt tisztítottak meg
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

– Az idei Nagy Ipoly-takarítás teljes szakaszán nyolcvanöt köbméter hulladék sikerült összegyűjteni Szerencsére évről évre folyamatosan csökken a hulladék mennyisége, ami a projekt eredményességét is mutatja – mondta Frankó Viktória. – Úgy vélem, hogy általa egyre több ember figyelmét sikerül felhívni az Ipoly folyó és annak környezetének a megóvására. Külön öröm, hogy egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez

Frankó Viktória kiemelte, a Nagy Ipoly-takarítás nem valósulhatott volna meg a szlovák oldalon a Marius Pedersen vállalat, míg magyar oldalon a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. támogatása, valamint a Városüzemeltetési kft. koordinálása nélkül. Hangsúlyozta továbbá, a Nagy Ipoly-takarítás zárórendezvényén Gaal Gergely, a Kereszténydemokrata Néppárt Pest vármegyei elnöke, a Dialógus Alapítvány alapítója bejelentette, hogy jövőre is megrendezik majd a hulladékgyűjtést az Ipoly névnapjához legközelebb eső hétvégén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában