Felelőtlenség

2023.08.15. 11:28

Nagy divat lett a büntetőfékezés

Az ilyen sofőröknek nincs helye a közutakon - Lászlók Judit gondolatai a témában

Lászlók Judit

Sajnos nagy divat lett az országban az elmúlt néhány évben a büntetőfékezés. Őszintén szólva, eddig nem találkoztam az utakon ezzel a jelenséggel. Sajnos azonban a minap volt benne részem és talán csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg senki. A késő délutáni menetrend szerinti buszjárattal mentem haza a munkából, a sofőrön kívül csak én és egy másik utas tartózkodtunk a buszon. Útközben egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy az hirtelen lelassít, a másik utas pedig szörnyülködik. 

Mint kiderült: az előttünk haladó jármű sofőrje szinte állóra fékezte a kocsiját, ezáltal a buszt is hirtelen fékezésre késztetve, majd néhány másodperc múlva újra elindult. Először csak azt gondoltam, hogy egy béna buszvezetővel van dolgunk, de amikor másodszor is büntetőfékezett az autó, akkor már én is felháborodtam. Szerencsére az autóbusz sofőrje higgadtan kezelte a helyzetet, de mi van, ha nem így tesz? Mi történik akkor, ha a busz nem tud időben megállni és bizony telibe találja hátulról az autót? Vajon elgondolkodott az idióta sofőr azon, hogy valaki megsérülhet a hülyesége miatt? 

Valószínűleg nem… Éppen ezért úgy gondolom, hogy az ilyen járművezetőknek nincs helye az utakon. Minden olyan autóstól, akinek csak eszébe jut a büntetőfékezés, azonnal el kellene vennie a jogosítványát és soha nem szabadna visszakapnia. Ugyanis, ha kevesebb ilyen sofőr lenne az utakon, talán jóval kevesebb volna az ártatlan áldozatok száma is...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában