Területvédelem

2023.08.26. 10:28

Mezőőri szolgálatot indítana a pataki önkormányzat

A külterületi földek hatékonyabb védelme érdekében egyre több település önkormányzata gondolkodik mező- és településőri szolgáltatás beindításában. Patakon is hamarosan megkezdődik ennek az előkészítése.

Hegedűs Henrik

Fekete Tibor, a falu polgármestere a legutóbbi, Patakon tett látogatásunk alkalmával elárulta: egyre nagyobb igény mutatkozik a mezőőri feladatok elvégeztetésére.

– Községünk határában több mezőgazdasági vállalkozó is művel rendszeresen földterületeket – magyarázta a polgármester.  – Ezek ugyebár nem kerítéssel körülhatárolt részek, így nagyobb az esély arra, hogy különböző károk keletkezhetnek itt, akár a vadállatok megjelenése, vagy illegális hulladéklerakások tekintetében. A gazdálkodókkal együttműködésben felettébb szeretnénk, ha a területek fokozottabb megfigyelése megvalósulhatna, ennek érdekében kezdeményezzük a jövőben a mező- és településőri szolgálat elindítását, természetesen a képviselő-testületünk jóváhagyásával.

Fekete Tibor hozzátette: ugyanez vonatkozik a falu közelében található víztározó-horgásztó környezetére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában