Torta

2023.08.24. 16:18

Kiváló az ízvilága az idei országtortának – állítja a díjnyertes salgótarjáni cukrász

Az első sikerekről és a mostani országtortáról is beszélt portálunknak Szó Gellért, salgótarjáni cukrász.

Nagy Orsolya

Örömmel emlékszik vissza Szó Gellért 2015-re, amikor is elnyerte az Ország tortája címet az általa megálmodott Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell tortával.

Mint arról a salgótarjáni cukrászda a közösségi oldalán beszámolt: nyolc éve született az első nagy sikerük a cukrászatban és azóta is töretlenül lépkednek a gasztronómia lépcső fokain, hol gyorsan megugorva, hol pedig elidőzve. A következő sikerre sem kellett sokáig várni, ugyanis egy évvel később 2016-ban, az Őrség Zöld Aranya tortájával kapta meg ismét az elimerő címet a salgótarjáni cukrász.

Szó Gellért portálunknak elmondta, hogy nagyon jó emlékek fűzik őt, ahhoz az ízvilághoz. Akkoriban viszont sokkal nagyobb keletje volt az országtortának, mint mostanság. Sokkal többen érdeklődtek iránta, de bízik benne, hogy ez pár éven belül változik majd.

Hozzátette: az Őrség Zöld Aranya torta áll a legközelebb hozzá, hiszen abban benne vannak a magyar zászló színei is.

– Az a torta, ami a szívem csücske és a mai napig töretlen a sikere. Örülnék, ha továbbra is megmaradna az emberek kedvencének. Az új országtorta pedig nagyon tetszik és azt gondolom, hogy finom lett az ízvilága – fogalmazott Szó Gellért.

A salgótarjáni cukrász arra is kitért, hogy az idei versenyen az egyik cukrászuk, Raffer Gabriella harmadik helyezést ért el a cukormentes kategóriában a Randevú elnevezésű tortájával.

Mint mondta,: ez almás és gesztenyés finomság, amely nem csak cukor-, de laktóz- és gluténmentes is, az ízvilága pedig igazán házias.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában