Elismerések

2023.08.21. 07:30

Kitüntetéseket is átadtak a mátraterenyei tóparti falunapon

Új helyszínen, a Tóparti közösségi téren rendezték meg vasárnap a mátraterenyei falunapot.

Veres Edina

Díjak sora talált gazdára, Gecse László polgármester adta át az elismeréseket

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Szemet gyönyörködtető környezet biztosított méltó helyszínt Mátraterenyén a Szent István-napi ünnepségnek, amelynek első alkalommal adott otthont a közelmúltban elkészült Tóparti közösségi tér. 

A programok 16 órakor a megnyitókkal kezdődtek a színpadon. Elsőként Gecse László, a település polgármestere köszöntötte a megjelenteket. A községvezető az esemény új helyszínét a falu egyik ékességének nevezte, amely a tervek szerint a következő évek augusztus 20-i rendezvények és a falunapjainak állandó helyszínéül is szolgál majd. Mint mondta, emellett a helyi horgásztó és a környezet adta lehetőségekre építkezve a jövőben szeretnék turisztikai célok megvalósítására is felhasználni a közösségi teret.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő ünnepi beszédében augusztus 20-a ünnepének eredetéről ejtett szót. Ezt követően elmondta: nekünk, ma élőknek Szent István esélyt adott az életre, a magyarság fennmaradására. Mint fogalmazott, fennmaradásunk záloga pedig az államalapító királyunk által kiépített független keresztény Magyarország, azaz a mi hazánk.

Színpadi programokban sem volt hiány
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

A köszöntők elhangzása után a jelenlévők igeliturgián vehettek részt, majd azt követően átadták a település kitüntetéseit. Idén a díszpolgári címet Bohács Imréné, nyugalmazott körzeti nővér vehette át. Mátraterenyéért emlékéremben részesült Koósné Czene Katalin, míg Mátraterenyéért kitüntető jelvényt kapott Bulláné Bakos Orsolya, Fodor Ildikó, Hegyes Istvánné, Kotroczó Ferencné és Strubel József. Színpadra szólították továbbá a Virágos Porta verseny díjazottjait is. Idén Gecséné Kánya Erika, Peregli Sándor, Gyurcsákné Bakos Edina, Kuborczik Pál, illetve Csikós Sándorné vehetett át elismerést takaros kertjéért. Az eseményről a polgármester sem távozhatott üres kézzel. A község lakója, Nádasdi János az általa írt Szülőfalum Nádújfalu Története, Néprajza – Szokások című falutörténeti könyvvel lepte meg Gecse Lászlót.

Ezt követően előbb a falunaphoz kapcsolódó a kulturális műsoroké lett a főszerep a színpadon, később pedig a Pityu Band, majd Rengő Ricardo szórakoztatták a közönséget. Sztárvendégként Csordás Tibi, az egykori Fiesta popegyüttes frontembere gondoskodott a jó hangulatról. A napot végül szabadtéri mulatság zárta, amely során Szerémi Attila zenélt a résztvevőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában