környezetszépítés

2023.08.04. 07:53

Bíráló bizottság járta be Rétság virágos területeit

A Virágos Magyarország Program bíráló bizottsága látogatott a minap Rétságra. A nyugat-nógrádi járási székhely önkormányzata Bakó Mónika képviselő-testületi tag kezdeményezésére jelentkezett az idén harminc éves országos mozgalom felhívására.

Hegedűs Henrik

A Virágos Magyarország Programba jelentkezett a település

Forrás: Facebook

A polgármesteri hivatalban megtartott előzetes bemutatón az ötletgazda képviselő asszony egy rövid előadás keretében mutatta be a zsűri szakembereinek a város múltját és jelenét, a nemrégiben befejeződött és jelenleg is zajló fejlesztéseket, a település környezetvédelmi és környezetszépítő tevékenységeit. 

Ezt követően a házigazdák, köztük Mezőfi Zoltán polgármester és Jávorka János alpolgármester helyszíni szemlét tettek vendégeik társaságában a városban, elsétálva azokra a területekre, ahol a legtöbb virágosított rész található, illetve a zöldövezetekhez, többek között a lakótelepi tömbházak környezetében található kertészetileg kiemelt pontokhoz. A Virágos Magyarország Program eredményhirdetése ősz elején várható, a rétságiak szerint jó eséllyel pályáznak az egyik Nógrád vármegyei díjazásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában