Táborozás

2023.08.04. 15:37

Felfedezték a Balatont a Nógrádban élő menekültek

Nógrád megyében élő menekülteket táboroztatott a Magyar Vöröskereszt a Balatonnál. A gyerekek és felnőttek is felejthetetlen élményekkel gazdagodtak az öt nap során.

Gulyás Edina

A gyerekek és felnőttek is felejthetetlen élményekkel gazdagodtak az öt nap során

Forrás: Beküldött fotó

A Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére hazánkban élő, háború elől menekült családoknak adódott lehetősége néhány napot a magyar tengernél tölteni. Az Észak-magyarországi régióból a nyugat-nógrádi térségben élők utaztak el a közelmúltban a megyei szervezet munkatársainak kíséretében. A csapat hétfőn indult és péntekig táboroztak a vöröskereszt balatonszárszói üdülőjében. 

– A gyerekek és a szülők is nagyon örültek a lehetőségnek, egy balassagyarmati ötfős család is velünk tartott, mint mondták, feledhetetlen élményekkel gazdagodtak az itt töltött napok során, amit saját erőből valószínűleg nem engedhettek volna meg maguknak – tájékoztatta portálunkat Juhászné Kincses Helén, a vöröskereszt megyei munkatársa. 

A résztvevőket kisbusszal szállították le a táborba, ahol minden szükséges felszerelést – ágyneműket, plédeket, tisztálkodási szereket – megkaptak. A reggelit minden nap maguknak készítették a magukkal vitt konzervekből, de különféle péksüteményeket is kaptak az élelmiszermentési akció keretében a helyi áruházakból. 

– A hét folyamán a strandolásé, a horgászaté és a pihenésé, szórakozásé volt a főszerep. A területen focipálya is a rendelkezésre állt, de számos játékot vittünk. A gyerekek tollasozhattak, frizbizhettek, homokozhattak, labdázhattak és társasozhattak is – mesélte Tóthné Simon Andrea, a megyei szervezet munkatársa. 

Örök emlék marad

Mint mondta, ezen kívül kirándultak a környéken és a hajókázás sem maradt ki a programok közül. Fiatalok és idősebbek egyaránt jól érezték magukat, élményekkel tértek haza. A résztvevők közül voltak, akik még sosem jutottak el nyaralni, így örök emlék marad számukra a Balaton mellett töltött öt nap. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában