Jubileum

2023.08.23. 06:55

Ezüstmisés áldás szállt a hívőkre – huszonöt esztendeje szentelték pappá a nagylóci plébánost

Nemzeti ünnepünkön köszöntötték Urus Attila nagylóci plébánost pappá szentelésének 25. évfordulója alkalmából.

Lukács Zsófia

Nemzeti ünnepünkön köszöntötték Urus Attila nagylóci plébánost pappá szentelésének 25. évfordulója alkalmából

Forrás: Beküldött fotó

Augusztus 20-án délelőtt, az ünnepi szentmise keretében emlékeztek meg arról, hogy a település plébánosát, Urus Attila atyát 1998. június 20-án szentelték pappá Vácon. Jubileumi ezüstmiséje alkalmából elsőként köszöntette a nagylóci egyházközség képviselő-testülete nevében Herczeg Rajmund elnök. 

– Attila atya pappászentelését követően kezdte meg lelkipásztori szolgálatát és több állomáshelyet követően 2003-tól Nagylóc plébánosa is. Ma azt is ünnepeljük, hogy 20 éve szolgál a településünkön és nagy örömünkre 2014 óta köztünk is él, mint nagylóci lakos – mondta el köszöntőjében a testület elnöke. Hozzátette: mindezért nagyon hálásak, hiszen az egyre égetőbb paphiány közepette igen nagy áldás egy településnek, ha plébánosnak örvendhet.

Sokan hálásak neki

Az ünnepeltet az önkormányzat képviseletében dr. Pintérné Szabó Judit alpolgármester és dr. Pintér Gábor aljegyző is köszöntötte, majd háláját fejezte ki a településen végzett lelkipásztori munkájáért.

A Nagylóci Nyugdíjasokért és Hadirokkantakért Egyesület, az Összefogás Egyesület, valamint a Nagylóci Polgárőr Egyesület is külön háláját fejezte ki az atyának. A mise végén Urus Attila minden jelenlévőt ezüstmisés áldásban részesített és egy emléklapot adott ajándékul.

Ez követően az esemény a Szent István-napi megemlékezéssel a templom oldalán lévő Szent István domborműnél folytatódott, ahol köszöntőt mondott dr. Pintérné Szabó Judit.  – Tudatosan és felelősségteljesen vezetett egy országot István király, mindig népének javán munkálkodott. Ezért az ő népének öröksége ma is él és iránymutató mindannyiunk számára – fogalmazott az alpolgármester beszédében. Az ünnep fényét emelte a Nagylóci Nyugdíjasokért és Hadirokkantakért Egyesület énekkara és versével Kürtösi Anna is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában