Szórakozás

2023.08.25. 08:15

Elmarad a szécsénkei Lecsófesztivál, de vidám vetélkedőn mérhetik össze tudásukat a helyiek

Ilyenkor már javában készülődnének Szécsénkén a messze földön híres Lecsófesztiválra, ám különböző okok miatt idén elmarad a rendezvény. Helyette a falu településrészein élők számára szervez vidám vetélkedőt az önkormányzat.

Hegedűs Henrik

Hevér Boglárka, a község polgármestere még nyár elején tájékoztatta portálunkat arról, hogy a Lecsófesztivál színhelyéül szolgáló Técsői Móricz Kálmán Művelődési Ház udvarnak egy részét nem használhatják a főzőversenyen, ezért eltekintettek az egész esemény megtartásától. Helyette Szécsénkei Nyár fantázianévvel életre hívtak egy szórakoztató sorozatot, amelyen egyaránt kedveskedtek a komolyzene és a könnyebb műfajok iránt érdeklődőknek.

 – Idén ünnepeljük Alsó- és Felsőszécsénke egyesülésének százhuszadik évfordulóját – közölte a polgármester. Hozzátette: a jeles alkalomból a két településrész lakóit, a gyermekeket és a felnőtteket vidám vetélkedőre hívják, ami szeptember 2-án, szombaton délután, 15 órakor kezdődik a művelődési háznál. Tréfás, ügyességi és szellemi feladatokkal egyaránt készülnek, illetve természetesen a hagyományok jegyében lecsót is készítenek a helybelieknek és a vendégeiknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában