Falunap

2023.08.22. 18:30

Elismeréseket adtak át és halőröket is avattak a nőtincsi falunapon

A hagyományokhoz hűen idén is megtartották a falunapot Nőtincsen, a Szent István-tó partján, múlt szombaton. A rendezvényen megemlékezést tartottak, valamint átadták a Nőtincs Községért Emlékplaketteket és tíz halőrt is felavattak.

Lászlók Judit

A falunapon átadták a Nőtincs Községért Emlékplaketteket is

Forrás: Facebook

A programok már kora délután elkezdődtek a Szent István-tó partján, amelyre folyamatosan érkeztek a résztvevők. A falunap megnyitó ünnepségen Hugyecz Ádám, a község polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Ebben megemlékezett az államalapításról és Szent István királyról, majd büszkén szólt Nőtincs fejlődéséről is.

– Érdekes módon a szomszédos településekről én és ismerőseim is azt hallják, hogy Nőtincs halad, fejlődik, épül, szépül és még izgalmas is. Az utóbbi évek beköltözési hulláma alatt sokan kérdezték, hogy érdemes-e ide költözni. A válaszom egyértelműen az igen volt – fogalmazott a polgármester. Kiemelte: a vármegye egyik legjobb óvodája és bölcsődéje a településen működik. Az iskola az elmúlt három évben több mint százmillió forintos támogatást kapott az épületének a felújítására. 

Mint mondta: mindkét háziorvosi praxis élére új orvosok kerültek és modern eszközöket vásároltak. Emellett több fontos beruházás is megvalósult. Ezek közé tartozott a polgármesteri hivatal tetőszerkezetének a teljes cseréje, utólagos szigetelése és kerítésének az építése, a kamerarendszer fejlesztése, az illegális hulladéklerakók felszámolása, valamint a játszótér fejlesztése. Nagy sikernek örvendtek továbbá a helyi hagyományos rendezvények is. Végül a polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik közreműködtek azok megszervezésében és általánosságban segítik az ő munkáját.

Ezt követően a településvezető átadta a Nőtincs Községért Emlékplaketteket is. A kitüntetést ezúttal dr. Császár Károlyné egykori jegyző a munkájával, Terman István pedig a Nőtincs Sport Egyesület érdekében végzett tevékenységével érdemelte ki, míg a 75 éves Nőtincs Sport Egyesület nevében Hugyecz Róbert a szervezet elnöke vette át a díjat.

Mindezeken túl tíz halőrt is felavattak, akik már bizonyítottan tettek és a jövőben is tenni fognak a Szent István- tó fejlesztéséért rendszeres ellenőrzésekkel, a szabályzat betartatásával és a szakmai munka segítésével. Emellett vállalták, hogy a halőrvizsgával még nem rendelkezők hamarosan megszerzik majd a képesítést. 

A rendezvény rendkívül jó hangulatban telt. Nagy népszerűségnek örvendett a Kupica Futam, amelynek keretében a tavat kellett körbe sétálnia vagy futnia a jelentkezőknek, eközben pedig állomásonként bizony pálinkát kellett fogyasztaniuk. Ezután pedig sörivó versenyt is rendeztek, ahol szintén bőven akadt jelentkező. Az est végén minden résztvevő az önkormányzat vendége volt egy vacsorára. A napot pedig egy közös mulatsággal zárták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában