Fürdőzés

2023.08.27. 14:10

Bezárt a pásztói strand – a polgármester elmondta az okokat

A közösségi oldalán indokolta a strand bezárását Farkas Attila polgármester.

Nagy Orsolya

Mint írta, a nyitvatartási engedélyt már május tájékán be kell szerezni. Az évtizedes tapasztalat pedig az volt, hogy augusztus 20-át követően a forgalom drasztikusan visszaesett, mert a szülők, gyerekek már az iskolára készülnek abban az időszakban. Hozzátette: éppen ezért jó ideje a strand csak az augusztus 20-hoz legközelebbi vasárnapig volt nyitva, ami most pont aznapra esett. Azt pedig a munkatársak még májusban nem láthatták előre, hogy augusztus végén ilyen meleg lesz.

A városvezető kiemelte, hogy menet közben, főleg a végén a hosszabbítás nem egyszerű. Új engedélyek kellenek, lejárnak a szerződések például az úszómesterekkel, akiknek zöme tanár, és akiknek augusztus végén már az iskolába is kell járniuk. Úszómester nélkül pedig nem működhet a strand.
Farkas Attila arra is kitért, hogy pénzzel mindent lehet, más úszómestereket is szerezni, de az tovább növelné a veszteséget, az pedig, hogy ilyen kánikula lesz, mint most, csak augusztus közepén derült ki. A felsoroltak miatt a polgármester kiáll a munkatársai döntése mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában