Nagy Ipoly-takarítás

2023.07.21. 18:08

Zajlanak az előkészületek a Nagy Ipoly-takarításra

Mint arról korábban már beszámoltunk: augusztusban immár harmadik alkalommal rendezik meg a Nagy Ipoly-takarítást az összetartozás jegyében.

Lukács Zsófia

Már javában zajlanak az előkészületek az akcióra

Forrás: Facebook

Az önkéntesek segítségét augusztus 10. és 13. között, azaz csütörtöktől vasárnapig várják majd, az eseményre már elindult az online regisztráció. Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán számolt be arról, hogy már javában zajlanak az előkészületek az akcióra.

– A Nagy Ipoly-takarítás felső szakaszának előkészítő megbeszélésén vettem részt Balassagyarmaton, ahol jelen voltak a térség polgármesterei –Balassagyarmat, Busa, Dejtár, Drégelypalánk, Ipolyszög, Őrhalom, Zsély – az Ipoly folyó mindkét oldaláról,  dr. Bablena Ferenc, a vármegyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke, Kovács Csaba és Lauro Tamás, a hulladékszállításért felelős vezetők, Frankó Viktória, az akció térségi koordinátora, Renner Péter, az Ipoly-völgyi Különleges Mentők vezetője, valamint Hidvégi Vince, az esemény főszervezője – részletezte Balla Mihály.

Kiemelte: mindannyiunk számára fontos, hogy az Ipoly, a térségünk természeti szépségét nyújtó folyónk tiszta maradjon és környezetében, ha szükséges, akkor önkéntes civil és önkormányzati segítséggel kitakarítsuk a partját.

Arra is kitért, hogy az Ipoly folyó és a partjának a megtisztítására az alábbi linken várják az önkéntesek jelentkezését július 23-ig, vasárnapig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában