Kötelező

2023.07.12. 10:27

Veszettség ellen oltják a ceredi ebeket

Veres Edina

A község hivatalos közösségi oldala osztotta meg Gregorné Kovács Hajnalka jegyző felhívását, amely arra hívja fel a lakosok figyelmét, hogy az ebek veszettség elleni védőoltása minden évben kötelező, illetve azzal egy időben az ebek féregtelenítését is el kell végezni. A bejegyzés szerint Cereden az ebtartók július 21., péntek 9-től 10 óra 30 percig a Szabadság téri buszmegállóban adathatják be nyégylábú társaiknak a vakcinát. 

A kutyatulajdonosokat arra kérték, hogy kedvenceiket pórázon, szájkosárral vezessék az oltóhelyre. Akik a fent megadott időpontban nem tudnak megjelenni kutyájukkal, a pótoltást július 22-én, szombaton 9 és 10 óra között a fent megjelölt helyszínen igényelhetik. A tájékoztatás továbbá arra is rámutat, hogy különdíj ellenében mind a két napon az eb tartási helyén is megtörténhet az oltás. 

Ugyanakkor az ezzel kapcsolatos igényt legkésőbb július 19-ig, szerdáig előre kell jelezniük az ebtulajdonosoknak a Somoskőújfalui Közös Önkormányzati Hivatal Ceredi Kirendeltségén ügyfélfogadási időben személyesen, vagy telefonon. Gregorné Kovács Hajnalka jegyző felhívásából az is kiderült: az oltás és a féregtelenítés díjköteles.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában