Vakáció

2023.07.13. 09:00

Számos kirándulás színesíti a bátonyterenyei tábor programjait

Bátonyterenyén is elstartoltak a nyári táborok. A diákok tartalmas és színes programokkal, foglalkozásokkal és kirándulásokkal tölthetik a napot, amíg a szülők dolgoznak.

Gulyás Edina

A táborozók a Bükki Csillagdába is eljutottak

Forrás: Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft.

Hétfőn ismerkedéssel, kézműves foglalkozásokkal vette kezdetét az első tábor a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. munkatársai szervezésében. A nyári programnak az Ady Endre Művelődési Központban van a bázisa, a résztvevők innen indulnak útra a különböző kirándulásokra. A hét folyamán sok érdekes és színes elfoglaltság vár a gyerekekre: felmásztak a Sólyom-hegyi kilátóhoz, elvonatoztak a Gyürky-Solymossy Kastélyhoz, kirándulnak a Bükki Csillagdába, de a sport sem marad ki a programok sorából. 

Bátonyterenyén az elmúlt években a Gyermekesély Program támogatásával nyolc héten keresztül tematikus táborokban vehettek részt a helyi és a programba bevont településeken élő diákok. Mindez egy forintjukba sem került a családoknak. Sajnos a projekt idén lezárult, így ezzel a lehetőséggel már nem élhetnek a szülők. Az Ady Endre Művelődési Központ azonban idén is helyet biztosított a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság, valamint a Városi Szociális és Gyermekjóléti Központ által szervezett táboroknak. 

– A művelődési központban, valamint a tanuszodában intézményünk munkatársai is tartanak nyári programokat, hat héten keresztül készülünk különféle színes foglalkozásokkal, kirándulásokkal, napi háromszori étkezéssel. Minden évben nagy az érdeklődés, gyorsan betelnek a helyek – fogalmazott Maruzs-Molnár Ágnes, a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője. – A táborokban mindig jól érzik magukat a gyerekek, akik így hasznosan töltik a nyári szünidő napjait. A szülők pedig ebben az időszakban jó helyen tudhatják csemetéiket, hiszen nem egyszerű egész nyáron felügyeletet biztosítani a kisebbek számára. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában