Lovas rendőrök

2023.07.27. 11:22

Polgárőrökkel gyakorlatoztak Legénden a nógrádi lovas járőrök

A Lovas Polgárőr Tagozat Veresegyháza után Legénden is egynapos képzést tartott a közelmúltban, melyen a Nógrád vármegyei lovas rendőrjárőrök is bővítették gyakorlati tudásukat.

Palchuber Kinga

Az egynapos képzés Legénden is sikeres volt

Forrás: Országos Polgárőr Szövetség

Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) közleménye szerint a közelmúltban Veresegyházán rendeztek képzést, ahol a magasabb szintű tudást igénylő Caprilli-feladatsor pontos elsajátítását tűzték ki célul a szakemberek. A pályán tíz haladóbb tudású lovas volt jelen. Mint írták: június végén Legénden tartottak egynapos képzést, ahol lovas alaki gyakorlatokban mélyíthették tovább tudásukat az érdeklődők a lovas rendőrjárőrök közreműködésével. A képzések a szakmai fejlődés mellett azt is jól tükrözték, hogy a lovasok civilben emberek, egyenruhában pedig bajtársak.

A Nógrád vármegyei lovas rendőrjárőr, Fábián Evelin beszámolója szerint örömmel fogadták az OPSZ Lovas Tagozatának elnökétől, dr. Radácsné Reszegi Ritától kapott meghívást a Legénden tartott lovas polgárőr képzésre. Az eseményen a gróf Széchenyi-díjas nyugalmazott öttusa lovasedző, Molnár Tamás tartott gyakorlati edzést kis létszámú csoportokban a megjelent lovas polgárőröknek, kezdőknek és haladóknak egyaránt. – Az edzést személy szerint meglehetősen hasznosnak találtam, Molnár Tamás minden lovas irányába kellő figyelmet, és türelmet tanúsított, igyekezett részünkre átadni a saját tudását. Emellett lehetőségünk nyílt megismerkedni a környéken tevékenykedő lovas polgárőrökkel is, akikkel a közeljövőben remélhetőleg egyre sűrűbben fogunk közös szolgálatot ellátni, illetve bízunk a további közös képzésekben, munkában is – emelte ki a nógrádi lovas járőr.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában