Fejlesztés

2023.07.04. 17:13

Önerőből, közösségi munkával készült el az iskola új tetőszerkezete

Egy évvel ezelőtt indult újra az oktatás Galgagután az általános iskolában. Az alsó tagozatosok azóta már belakták az intézményt, ám az épület mindenképpen komolyabb felújításra szorult.

hegedűs henrik

Együtt a csapat

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Ebből a szempontból a két legfontosabb terület a tetőszerkezet korszerűsítése, valamint a fűtési rendszer gazdaságosabbá tétele volt. A tető tekintetében idén késő tavasszal és kora nyáron komolyabb előrelépés történt. 

Agócs Gábor, a község polgármestere portálunk megkeresésére elmondta, a fejlesztést megközelítőleg kilencmillió forintos önerő felhasználásával, szakemberek bevonásával hajtották végre. A munkálatokban a helybeliek is segítséget nyújtottak, szülők, fiatalok, nyugdíjasok, olyanok, akiknek a gyereke régebben ide járt, vagy ő maga koptatta itt a padokat. 

Ezen túlmenően a Várépítő pályázat keretében két civil szervezet összesen negyvenhárom fős brigádja végezte el a cserépfelület felszerelését. Ezzel a tetőszerkezet kétharmada teljesen elkészült, a maradék részt később újítják meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában