Fáradtság

2023.07.08. 15:10

Nyári álmatlanság

Mindent betartok, amiket a szakemberek tanácsolnak – Nagy Orsolya jegyzete.

Nagy Orsolya

Napok óta nem tudom rendesen kipihenni magam. Mint egy gyermek, mindig időben fekszem le és igyekszem a gondolataimat is elcsendesíteni. Ennek ellenére azonban nagyon nehezen tudok elaludni vagy, ha sikerül, akkor is felébredek az éjszaka közepén. 

A napokban például a fülledt melegtől nem jött álom a szememre. Bármerre fordultam sehogy sem volt kényelmes, már ittam gyógyteát is, de sajnos az sem segített. Másnap olyan voltam, mint egy zombi a munkahelyen, azonban este ismét nem tudtam elaludni. Sokan mondják, hogy mostanság nem pihennek jól, amelynek feltehetően a meleg az oka. Nem tudom, hogy milyen módszer lenne hatásos az álmatlanságra, hiszen mindent betartok, amiket a szakemberek javasolnak, de sajnos nem bírom kipihenni magam továbbra sem. Természetesen, amikor álmos vagyok és tudnék is aludni, akkor is történik valami, ami megzavar. 

Legutóbb például a felső szomszédom örvendeztetett meg éjfélkor a hangjával, bár nem voltam kíváncsi rá. Totál kómásan mentem fel hozzá, hogy csendesítse le a zenét, ráadásul kora reggel, hajnali ötkor már ébren voltam. Egy másik alkalommal pedig szúnyogra vadásztam csaknem egy órán keresztül. Sajnos nagyon úgy tűnik, sem este, sem pedig reggel nem tudok aludni. Lassan kezdem elfogadni, hogy ez a nyár így telik majd, pihenés nélkül, fáradtan és álmosan. Ennek ellenére remélem, azért előbb-utóbb sikerül kipihenni magamat, mert hosszú távon eléggé megterhelő ez az álmatlanság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában