Falunap

2023.07.02. 21:28

Megérkezett az új busz a herencsényi falunapra

Szombaton tartották a palóc búcsút és a falunapot Herencsényben. Számtalan kulturális program várta az érdeklődőket, az új falubuszt is átadták.

L.ZS.

Az új falubuszt Balla Mihály országgyűlési képviselő adta át a településnek

Forrás: Nool

Fotó: E. Zs.

Mint arról korábban beszámoltunk, szombaton szentmisével indult a palóc búcsú, amelyen felszentelték a megújult templomot, az urnafalat, a haranglábat és a templomhoz vezető utat is.

Az ünnepi misét követően kezdődött a falunap, ahol ízletes gulyással fogadták a vendégeket. Az eseményen a testvértelepülések is képviseltették magukat: az erdélyi Szilágynagyfalu és a felvidéki Pinc község is. A helyszínen az új falubuszt Balla Mihály országgyűlési képviselő adta át a településnek, amely a falugondnoki szolgálat ellátásához nyújt majd segítséget. 

Bucsánszki Csaba polgármester portálunknak elmondta, hogy a rendezvényt pályázat és adományok útján tudták megszervezni, a környező településekről is hozzájárultak a nap sikerességéhez. A falu központjában napközben veteránautókat is megcsodálhattak a látogatók, valamint a hüllők sátrában olyan állatokkal is megismerkedhettek az érdeklődők, mint a varánusz, a piton, vagy az agáma. 

A színpadon felléptek többek között a helyi óvodások, a hagyományőrzők, a Say My Name Dance csoportja, a Henna, valamint Suzy. Az éjszakába nyúló fergeteges buli hangulatról Grenyó János gondoskodott. Napközben körhinta, vásárosok, gyermekprogramok és mindenféle finomság várta az érkezőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában