Közterületek

2023.07.17. 08:31

Megduplázták a térfigyelő kamerák számát Béren, javult a falu biztonsága

Fejlesztéseket hajthatott végre a béri önkormányzat egy pályázati támogatásnak köszönhetően.

Nool.hu

Tovább fejlesztették Bér közterületein a rendszert, már nyolc kamera alkotja

Forrás: Shutterstock

A község közterületeit 2012 óta vigyázzák térfigyelő kamerák, ezek megtalálhatók a település több pontján is  tájékoztatta portálunkat Maczó László, a község polgármestere.

– Négy kameránk folyamatosan szolgáltatja a képfelvételeket és küldi azokat a megfigyelőközpontba – mondta. – Egy pályázati forrásnak köszönhetően nemrég az önkormányzat a meglévő rendszert további négy kamerával és wifi átjátszóval bővítette, a központ tárhelyének bővítése is megvalósult. A fejlesztésnek köszönhetően lehetővé vált a Fő tér és a buszmegálló környezetének megfigyelése, a főút kétirányú megfigyelése, valamint a polgármesteri hivatal és a játszótér környezetének ellenőrzése is. 

Hozzátette: a projekt célja a települési lefedettség arányának növelése, a biztonságos életkörülmények megteremtése, a helyi polgárőrség munkájának technikai segítése volt. 

– A fejlesztés eredményeként kiváló minőségű kameraképek készülnek a megfigyelt területekről, rajtuk keresztül azonnal észlelhetők az esetleges közlekedési szabálysértések, az illegális szemétlerakás, vagy éppen a közterületen történő randalírozás – mondta Maczó László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában