Rendelet

2023.07.13. 10:58

Megbírságolhatják a rendezetlen ingatlanok tulajdonosait Szécsényfelfalun

Lukács Zsófia

Szécsényfelfalu képviselő- testülete rendeletben szabályozta, hogy az ingatlantulajdonosoknak gondoskodniuk kell az ingatlan gyom- és kártevő- mentesítéséről, az ingatlanon növő lágyszárú aljnövényzet 80 centimétert nem meghaladó magasságának biztosításáról és a rendezett állapot folyamatos fenntartásáról. Emellett az ingatlanról a közterületre kihajló ágak, bokrok metszése és annak a biztosítása is a tulajdonos feladata, hogy az ingatlanon lévő fás szárú növény testi épséget, vagy a szomszédos ingatlant ne veszélyeztesse. Ugyancsak feladata gondoskodni a tulajdonosnak az ingatlan határa melletti területekről, árkokról is.

A tájékoztató arra is kitért, hogy az előírások betartását az aljegyző júliusban ellenőrzi. Az az ingatlantulajdonos, aki nem tesz eleget az előírt kötelezettségeinek, 200 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható.
– Az önkormányzatnak azonban nem célja, hogy anyagi terhet rójon a lakosokra, csak szeretné, hogy a településkép kulturált, rendezett legyen. Segítsük egymást azzal, hogy rendben tartjuk környezetünket annak érdekében, hogy mindenki élvezhesse a falu fekvéséből fakadó előnyöket – húzta alá tájékoztatójában Murányi Zoltán aljegyző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában