Vakáció

2023.07.27. 11:17

Kézműveskedés is várta a gyerekeket a máltai szeretetszolgálat nagybárkányi táborában

Színes programok tarkították a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nagybárkányi Jelenlétházának gyermektáborát a közelmúltban. Az egy héten át zajló foglalkozásokon a helyi óvodás és alsó tagozatos gyerekek vehettek részt.

Veres Edina

Az elmélyült munka szép alkotásokat eredményezett

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Felzárkózó Települések Hosszútávú Programja keretében tevékenykedik Nagybárkányban. A település jelenlétházának vezetője Milák Krisztina. Munkájuk több programelemből, így például a lakhatással kapcsolatos teendőkből, a közösségi programok szervezéséből, valamint a helyi gazdaságfejlesztésből áll. Emellett kiemelt feladatot jelent még számukra az oktatás, így fejlesztő pedagógusaik rendszeresen felkeresik a helyi óvodát és iskolát egyaránt. Ezeken túl a Fókuszban a gyermek című különálló kezdeményezésbe is bekapcsolódtak, így Nagybárkány az egyik a 117 felzárkózó település közül, ahol megvalósul ez a projekt. 

Együtt a tábor résztvevői. A nagybárkányi családokat a nyári táborozás megszervezésével is segítették
Fotó: Beküldött / Forrás: Nool.hu

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiemelten támogatja a három évesnél fiatalabb gyermeket nevelő családokat. Ez a segítség nem csupán adományokat jelent, hiszen amellett például a kismamáknak tartott egészséges táplálkozást célzó foglalkozásokig mindent magába foglal. A cél nem más, mint a szülői kompetenciák fejlesztése.

A nagybárkányi jelenlétház által szervezett gyerektábor programjainak sokszínűségéről Körmöczi-Trenka Veronika, a község közművelődési munkatársa számolt be portálunknak. Mint mondta, trambulin, ügyességi játék és kreatív foglalkozás is jutott minden napra. Ez utóbbiakért a közművelődési munkatárs felelt, akinek van már gyakorlata a kézműveskedésben, hiszen a szomszéd településen, Kisbárkányban három szakkör zajlott már le a vezetésével.

Jutott idő a sportra is
Fotó: Beküldött / Forrás: Nool.hu

– A gyerekek szörpivó versenyen is részt vehettek, játékosan tanultak angolul, de a pingpong verseny sem maradhatott ki az események sorából. A Khamoro Budapest Band zenei élményeket biztosított a táborozóknak, a zenekar tagjaival kicsik és nagyok egyaránt együtt énekeltek. A kreatív foglalkozásokon a gyerekekkel különböző dekorációkat készítettünk, de a kisebbek színeztek, valamint állatos puzzle kirakóval is ügyeskedtek. A résztvevőknek megmutattam a quilling technikát is, így az óvodások és kisiskolások egy-egy szív alakú díszt alkothattak a felgöngyölt papírcsíkokból – sorolta a foglalkozásokat Körmöczi-Trenka Veronika.

Azt is kifejtette, hogy mindezek mellett fűzfavesszőből gúzskarikát hajlítottak, majd arra kukoricacsuhéból masnit formáltak. Így készültek kedves kopogtatók a bejárati ajtókra. A gyöngyfűzés sem hiányozhatott a kézműves foglalkozások közül, amelynek végeredményéül csinos karkötők díszítették a fiatalok csuklóját.

Még a dolgozók is szívesen formálták a papírcsíkokat

A közművelődési munkatárs hozzátette: az alkotásaikat a gyerekek természetesen haza is vihették.

Körmöczi-Trenka Veronika azt is elárulta, hogy a résztvevők szívét a quilling annyira meghódította, hogy végül nem csak a gyerekek, hanem a jelenlétház dolgozói is tekerték, formálták a papírcsíkokat. Mindennek köszönhetően pedig egy közös képet is elkészítettek, ami a Magyar Máltai Szeretetszolgálat logóját ábrázolja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában