Haltelepítés

2023.07.29. 19:08

Horgászversenyre készülnek Mátraterenyén – több mint egy tonnányi pontyot telepítettek a tóba

Több mint egy tonnányi ponttyal bővítették a közelmúltban a mátraterenyei horgásztó halállományát.

Veres Edina

A napokban összesen 1300 kilogramm tőponty került a vízbe

Forrás: Facebook

A haltelepítéssel kapcsolatban Hegyes Iván, a Tóaljai Bányász Horgász Egyesület (TBHE) elnöke portálunk érdeklődésére elmondta: idén negyedik alkalommal bővítették ilyen formában a horgásztó halállományát. Hozzátette: a napokban összesen 1300 kilogramm tőponty került a vízbe, egy-egy hal súlya 1,5-2 kilogramm között mozgott.

– Augusztus 5-6. között immár tizenkettedik alkalommal szervezzük meg a Tóalja Kupát. Reményeink szerint a napokban lezajlott haltelepítés a verseny összefogásában is megmutatkozik majd. Emellett természetesen a meghatározott telepítési tervünknek is a részét képezték a frissen érkezett kopoltyúsok – húzta alá a horgász egyesület elnöke. A TBHE – a képeken túl – egy videóval is megörökítette a  közösségi oldalán, amint a több mint egy tonnányi ponty a mátraterenyei tóba csobban.

Hegyes Iván végül arra is rámutatott, hogy a kupa előtt még egy telepítést terveznek végrehajtani. Így várhatóan a jövő hét elején 70 ezer darab előnevelt dévérkeszeg is új otthonra talál majd a mátraterenyei horgásztó vizében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában