Erdőn, mezőn

2023.07.04. 09:30

Gyönyörű zsákmányról posztolt képet a tarjáni gombász!

Hogy mennyire változatos és szép Nógrád élővilága, azt eddig is tudtuk, de hogy a megyeszékhely környéke milyen gazdag a gombafajokban, azt csak a rutinos gombázók tudják igazán. Vasárnap a több mint 100 ezer(!) tagot számláló „Gombászok” Facebook-csoportba került fel egy nem mindennapi salgótarjáni fotó. Mutatjuk!

Nool

Sárga érdestinóru, sötét érdestinóru, nyári vargánya, fehértejű keserűgomba, rókagomba és háromféle galambgomba – sorolta vasárnapi zsákmányát a gombász, aki fotót is mellékelt a bejegyzéséhez. A lelőhelyet említve hozzátette: „Salgótarján környékén, igaz, 3,5 óra alatt, de igazán jó élmény volt”. Mint írta, keserűgombából kosárszámra lehetett volna szedni.

Sárga érdestinóru, sötét érdestinóru, nyári vargánya, fehértejű keserűgomba, rókagomba, galambgomba, Salgótarján, gombász
Elképesztő változatosság, igazi gombaorgia Salgótarján környékéről
Forrás: Gombászok Facebook-csoport

Ha te is járod az erdőt, és van fotód egy-egy szép fogásról, küldd el nekünk a [email protected] címre (rövid leírással), hogy megmutathassuk olvasóinknak is!

Facebook-borítóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában