Fűvágás

2023.07.31. 08:25

Évtizedek óta a helyiek teszik rendbe a temetőt Bokor községben

Közösségi munka keretében vágták le a füvet Bokor községben. A temető rendbetételét évtizedek óta közösen végzik a helyiek.

Gulyás Edina

Hagyomány, hogy összefognak a helyi emberek a környezet megszépítéséért

Forrás: Beküldött fotó

A napokban tették rendbe a temetőt az apró községben. A sírkert kaszálását már évtizedek óta a helyiek oldják meg, ezt a hagyományt napjainkban is tartják, igaz ma már nem kézi erővel, hanem motoros fűkaszával vágják le a sírok közötti területet. 

– A közelmúltban hirdettük meg a közös munkát, hatan-nyolcan jöttünk össze és kora reggel nekiláttunk a feladatnak – tájékoztatott Hegedűs Pál polgármester. – A helyiek is kiveszik részüket a munkából, mindig van jelentkező. A legutóbbi alkalommal egy hölgy is beállt füvet vágni.

Kiváló a közösség, a munka erősíti is a kapcsolatokat

Mint mondta: szerencsére nagyon jó közösséget alkotnak a helyiek, egy-egy ilyen program pedig még inkább összekovácsolja a lakókat. Ugyan közmunkás már kevés van a faluban, de a programnak köszönhetően korábban már a nagyobb munkákat – fakivágásokat, medertakarítást – megoldották. Pályázatoknak köszönhetően komoly eszközparkot is sikerült beszerezni, így fűkaszák és fűnyírótraktor is segíti a közterületek rendezését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában