Műsor

2023.07.27. 07:42

Bemutatták értékeiket és házias ételeiket az erdőtarcsaiak

A településen forgatott a Duna televízió Ízőrzők című műsorának csapata a napokban.

Nagy Orsolya

Öt helyi ételt főztek meg a kamerák előtt

Forrás: nool.hu

Fotó: Beküldött

Markó Róbertné polgármester elmondta, hogy nemrégiben felkeresték őket, hogy készítenének a faluról egy epizódot, amelyben bemutatják az épített és természeti értékeket, örökségeket, valamint öt hagyományos ételüket is.

– A nézők így megismerhetik majd a kastélyunkat, a kúriákat, a fenyő gyűjteményünket, de a közösséget, a helyi művészeket, valamint a falu történetét is. Ráadásul a hagyományos ízvilágunkat is bemutatjuk a műsorban – közölte a polgármester.

Külön konyhát is berendeztek, gancával készítették a karajt

Hozzátette: a helyi Ízőrzők Klub tagjai főztek bagóca levest, amely csicseriborsó, de errefelé így nevezik. Emellett sütöttek még pampuskát, tepertős bodakot, míg a képviselők töltött oldalast készítettek, de volt tojásos lecsóval töltött sertéskaraj gancával is. Erre az alkalomra egy külön konyhát is berendeztek, így a helyiek összefogtak és több korábbi tárgyat összegyűjtöttek, hogy a múltat idézze a helyiség hangulata.

– Nagy örömmel fogadtuk ezt a felkérést, hiszen így bemutatkozhat Erdőtarcsa, ráadásul ebből egy örökség lesz az utókor számára. Izgultunk egy kicsit, mert nem volt még ilyen nálunk, de szerencsére jól sikerült és sokat is készültünk a forgatásra, amely két napig tartott – közölte Markó Róbertné, aki elárulta, hogy a tervek szerint októberben kerülnek majd a televízió képernyőjére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában