Útfejlesztés

2023.07.25. 10:27

A terveknek megfelelően fejeződhet be a 23-as út fejlesztése Bátonyterenyén

Jó ütemben halad a 23-as út fejlesztése Bátonyterenyén, így a terveknek megfelelően 2024 első negyedévében be is fejeződhet a beruházás.

Gulyás Edina

Ütemezés szerint halasnak a munkálatok, a határidők tarthatók

Forrás: Nool.hu

Fotó: Nagy-Majdon József, Facebook

– A 23. számú főút Bátonyterenye-Kisterenye új nyomvonalú elkerülő út építése és a hozzá kapcsolódó fejlesztések kivitelezése továbbra is ütemezés szerint haladnak, így a terveknek megfelelően 2024 első negyedévében be is fejeződhet a beruházás – adta hírül közösségi oldalán az Építési és Közlekedési Minisztérium tájékoztatását Nagy-Majdon József polgármester.

A bejegyzésből kiderül, hogy jelenleg milyen munkálatok zajlanak éppen, ennek következtében hol, milyen forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők. Az elkerülő szakaszon az Ózdi, a Kossuth és a Városház út csomópontjának körforgalommá történő átépítése folyamatban van, továbbá három Zagyvát keresztező hídon, valamint a Salgótarján-Hatvan vasútvonalon hídépítési munkálatokat végeznek. A 21-es számú főút és az elkerülő út csomópontjában turbó körforgalom építése zajlik. Ezekhez kapcsolódóan több szakaszon jelzőőrös, vagy jelzőlámpás forgalomirányítás történik. 

– Az idei év végére az elkerülő út, valamint a Bátonyterenye-Kisterenye összekötő út várhatóan elkészül, ezután, a forgalomba helyezést követően, megnyitják azt a forgalom számára – számolt be a várható munkákról a minisztérium. – 2024-ben a Tarján-patak feletti híd átépítése miatt teljes útzárra kell majd számítani az átkelési szakaszon. Hozzátették: a projekt ütemezés szerint halad, a kivitelezés a tervek szerint 2024. első negyedévében fejeződik be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában