Hitélet

2023.07.30. 12:29

A Porciunkula-búcsún a betegek kenetét is felvehetik a zarándokok nemzeti kegyhelyünkön

Porciunkula-búcsút tartanak Mátraverebély-Szentkúton, az ünnepi szentmisén a betegek kenetének szentségét is felvehetik a zarándokok.

Gulyás Edina

A betegek kenetét azok vehetik fel, akik elvégezték a szentgyónást, valamint betegek, vagy idősek

Forrás: Archív fotó | Nool

A ferences rend augusztus 2-án ünnepeli a Porciunkula-búcsút, amely a kisebb testvérek közösségének egyik legnagyobb ünnepe. Ezen a napon – Angyalos Boldogasszony ünnepén – a világ összes ferences templomában búcsú nyerhető.

Így nemzeti kegyhelyünkön is várják a zarándokokat augusztus 2-án, szerdán. Az érkező csoportokat 8 órától fogadják, ekkor gyónásra is lehetőség lesz. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, annak keretében Ternyák Csaba, egri érsek szolgáltatja ki a betegek kenetét. A 14 órai litánián megáldják a zarándokokat és kegytárgyakat is – adta hírül közösségi oldalán a kegyhely

Mint arról beszámoltak: a betegek kenetét azok vehetik fel, akik elvégezték a szentgyónást, valamint betegek, vagy idősek. A szentmise után szabadprogramra és ismerkedésre is lesz lehetőség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában