Laktanya

2023.06.22. 08:35

Videó a fiók mélyéről: így meneteltek a rétsági honvédek harminc éve!

Különleges retrovideót töltöttek fel néhány napja a TikTokra: igazi időutazás a ’90-es évek elejére Rétságra, a legendás laktanya környékére.

Nool

„Good morning… Rétság!” – ezzel a címmel, a Black Sabbath zenekar Paranoid című klasszikusával töltöttek fel egy különleges videót múlt héten a TikTokra. A felvételen látható, ahogyan az egykori rétsági laktanyát elhagyják a honvédek, hogy rendezett sorokban a település utcáin vonuljanak végig. Az egyik kommentelő szerint a felvétel 1993-94 táján készült. Más a videót látva azt írta: „A mai fiataloknak is ez kellene”.

Magyarországon  2004. november 3-án – 135 éves hagyomány után – megszűnt a békeidőben alkalmazott sorozás és sorkatonai szolgálat intézménye. A Magyar Honvédség ezután megkezdte a haderő önkéntes, hivatásos, szerződéses alapon történő átalakítását – idézi fel a Wikipédia vonatkozó szócikke.

A téma helyi vonatkozásaival kapcsolatban tavaly februárban írtuk meg, hogy árverésen keresztül talált gazdára az egykori rétsági laktanya. Hogy mik a tervek az egykor legendás honvédségi épület egyes részeivel, arról itt olvashatsz bővebben:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában