Trianon

2023.06.04. 19:07

Ünnepélyesen is átadták a Sulyom-hegyi kilátót Bátonyterenyén (fotók)

Vasárnap Bátonyterenyén is megemlékeztek a nemzeti összetartozás napjáról. Az esemény ünnepi fényét emelte, hogy hivatalosan is átadták a csodás panorámát nyújtó Sulyom-hegyi kilátót.

G. P.

Ünnepélyesen átadták a kilátót

Fotó: Herencsényi Róza

Vasárnap délután a bátonyterenyei Sulyom-hegyen emlékezett meg a helyi önkormányzat a nemzeti összetartozás napjáról, melyen a Himnusz felcsendülése után a II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola, valamint a Bátonyterenyei Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak emlékező műsorát láthatták a jelenlévők. 

Ezt követően Dobsa István, Tiszakeresztúr – Bátonyterenye testvértelepülése – egykori polgármestere mondott beszédet. – 1920. június 4-én hazánkban zúgtak a harangok, fekete gyászkerettel jelentek meg a napilapok, és  ötperces néma gyásszal emlékeztek meg a magyarok arra, hogy törvényre emelték a törvénytelent – ismertette Dobsa István, hozzátéve: – Büszkék lehetünk. Mégpedig arra, hogy 15 millióan vagyunk a világon, mégis, ha magyar Himnuszt hallunk, akkor együtt dobban a szívünk, nemzettársunk sikerének egyformán vagyunk képesek örülni. Bár a határokat meghúzták, úgy gondolom, hogy határtalanul vagyunk magyarok – mutatott rá Dobsa István. 

Ezután az emlékműnél főhajtás kíséretében mások mellett Becsó Zsolt, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője, Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, valamint Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere is elhelyezte az emlékezés koszorúit és virágait a helyszínen.

A rendezvény csúcspontjaként Becsó Zsolt a helyi városvezetéssel együtt hivatalosan is átadta az újonnan épült Sulyom-hegyet, ahonnan csodálatos panoráma köszön vissza a kilátogatókra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában